Kroužek orientační běh

7. září bude spuštěno online přihlašování do kroužků na SVČ Doris a v nabídce je i kroužek Orientační běh (č. 122), který organizuje náš oddíl. Trénink máme každé úterý od 16:00 hod. (konec většinou mezi 18:00 a 19:00, záleží jak daleko jedeme). Od září do října a od dubna do června probíhají tréninky v lesích, nebo parcích v Šumperku a okolí. Od listopadu do března jsou tréninky v tělocvičně na Zámečku, Bulharská ul., v čase 16:00 – 17:30 hod.

Kroužek probíhá v rámci tréninku skupiny nejmladších dětí KVS Šumperk (tuto skupinu nazýváme pracovně selátka) a vedou ho kvalifikovaní trenéři – Zdeněk Janů ml., Tereza Rajnošek, Roman Štábl a Martina Tomanková. Nováčky učíme postupně základy orientace v přírodě pomocí mapy a buzoly. Začínají na jednoduchých tratích po cestách, kde postupně poznávají jednotlivé mapové symboly a učí se techniku orientace.

Ve středu 6.9. si můžete přijít orienťák vyzkoušet v rámci dne otevřených dveří SVČ Doris. Najdete nás na Komíně, u vstupu do areálu. Budeme se těšit!

Informace ke kroužku: z.janu(at)email.cz

10 důvodů, proč být orienťákem