Interkompas 47

Poslední prázdninový víkend jsme se rozjeli na několik sportovních akcí. Dorost se po STM testech ve Svitavách zúčastnil soustředění v Kamenici, 11-ti členná skupina byla na Ceně východních Čech a 28 z nás vyrazilo na třídenní závody Interkompas 47 do České Kanady. Předpověď počasí na víkend nevypadala nikterak růžově a že bude pěkná zima a deštivo nás utvrzovalo i páteční počasí během cesty do Starého Města pod Landštejnem. Nakonec jsme ale zmokli jen při stavění stanů a během první etapy, pak už bylo počasí docela příjemné.

Pořadatelé z SOS Jindřichův Hradec připravili tratě v terénech, kde jsme závodili už v roce 2016, nové mapy byly ale kvůli kůrovci podstatně žlutější než tenkrát. V pátek byla na programu “delší” krátká trať v sobotu potom klasika a na závěr “delší” zkrácená s handicapovým startem. Tratě se podařilo postavit zajímavé, fyzicky náročné, se spoustou voleb a těžkých dohledávek. Mapa H21A – E2

Největší oddílové boje probíhali v kategorii H21A, kde startovalo 8 běžců z KSU. Velmi neobvyklá věc se podařila v této kategorii během posední etapy, kdy se ve výsledcích v rozmezí 5 vteřin pěkně za sebe seřadili Pantány (28.), Ondra, Tuci a Dano a to každý startoval v jiný čas.

Celkově se hodně závody vydařili Jonášovi, který se v hlavní kategorii H21A umístil 7. Na bednu se dostala Zkuzka Růžičková v D10N (2.) a Franta Hecl v H21C (1.)

Celkové výsledky

Fotogalerie

P8293705
P8295123
P8295103

Foto ze stránek závodu: Miroslav Kopecký, Katka, Jarda, Jirka, Kája