Soustředění Švédsko 2022

Od 30.4.2022 do 2.5.2022 bylo 20 členů klubu na soustředění ve Švédsku. Z toho 3 byli s Krišpínou v rámci soustředění TSM, SCM, SCD. A to ještě málem s námi byla i Turczerovic Éčka…Parádní zázemí poskytla klubovna OK Kolmården v Norrköping. 

Kromě vlastní postele poskytla i saunu, ohniště, kuchyň a velkou společenskou místnost. 

Cestou nás čekal trénink v dunách, který jsme zprvu považovali za těžký… 

Ale pak jsme pochopili co je těžké. A v noci… 

Po příjezdu jsme v noci uhasili požár lesa, který založil gang místních výrostků (až teď jsme pochopili články o gumových projektilech použitých v poslední době v Norrköpingu. 

Ve středu jsme se zúčastnili místního oblasťáku https://eventor.orientering.se/Events/Show/36821 a ve čtvrtek tréninku s místním klubem. 

Měli jsme čas i ochutnat místní speciality – konzerva, která zasytí cca 50 lidí.

A z tohoto tréninku nás vyhnal tetřev. 

Byl čas i na regeneraci. 

V sobotu a neděli 7.-8.5. jsme pobyt završili na mezinárodním štafetovém závodě Tiomila.

Web závodu / výsledky

Mužský team překonal dosavadní maximum a v sestavě níže dokončil závod na 144 místě: 

Velký obdiv za dokončení závodů patří Habici, Marušce a Káje, které spolu s pražačkama doběhly na 251. místě dámské Tiomily. A taky Domče, která se stala prvním oficiálním draftem našeho klubu na severu. Přejeme ji V arle hodně úspěchů!

Děkujeme 4 řidičům (Pantány, Likas, Rajmo, Dano) za poskytnutí vozidel a za udání nákladu pouze ve výši ceny benzínu, Rajmovi za špičkovou koordinaci celé akce a komunikaci ve švédštině, Zedovi za přípravu tratí a všem ostatním za morální podporu.

Škoda, že to nemohl vidět Miloš…