Letní soustředění a tábor Milovy

Od soboty 16. července do čtvrtka 21. července se v Milovech uskutečnilo Letní soustředění. Celá akce se nesla v duchu mapových tréninků a zdokonalování běžecké zdatnosti.

V sobotu program začal běžeckým tréninkem, potom oběd a odpoledne první mapový trénink – azimuty. Večer byl pro starší skupinu rozbor mapy ve společenské místnosti a pro mladší táborová hra.

Neděli začala skupina bežců v čele s Ondrou BBAčkem a jako dopolední trénink byly dvoučlenné štafety na louce asi 5km od chaty. Ještě před obědem jsme se stihli osvežit v rybníku. Odpoledne byl mapový trénink vrstvy. Dle mě to byl nejtežší trénink z celého pobytu.

V pondělí ráno byl na programu trénink s názvem stavěč-sběrač. Odpolední pohoda u rybníka a jako odpolední trénink byly shluky kontrol, kde jsme museli zůstat trochu déle kvůli postrádáni Natálky :)). Den zakončil táborák a zpěv.

Úterý bylo spíše odpočinkové. Dvě skupiny se rozdílnými cestami vydaly k rybníku do Světnova. Zde bylo občerstvení a po krátkém odpočinku a okoupání jsme se vydali zase zpět. Odpoledne si všichni odpočinuli, dospali co chybělo a připravili se na další den.

Ve středu ráno se běžela krátka trať jako první trénink bez mapových úprav. Na start se šlo pěšky asi 2km nahoru od rybníka pod skálou Drátník. Odpoledne bylo volno a večer potom nočák.

Ve čtvrtek se podruhé vydala skupina Ondry na ranní BBA a dopledne byl knock-out sprint. Stala se také nehoda u milovského rybníka kde na paní spadla ulomená větev. I přes profesionální zásah našich členů se bohužel paní nepovedlo zachránit.

Večer se konal druhý táborák který všechny dobré i špatné zážitky zakončil.

Hned po soustředění jsme se přesunuli do Křižánek na H.S.H. Vysočina cup, o kterém píše Dano v dalším článku.

Výsledky z jednotlivých tréninků:

Middle Nočák Vrstvy Shluky kontrol Azimuty Louky – masters Stíhačka

Fotky: Flickr 📷 Bob