Letní Olympiáda dětí a mládeže – Nelly Jordánová 1. ve sprintu

Hry X. letní Olympiády dětí a mládeže proběhly 27.-30. června za pořadatelství Olomouckého kraje a jedním ze sportů byl opět orientační běh. Do krajského reprezentačního výběru se podařilo nominovat i závodnici a závodníkovi mladších žáků z KVS Šumperk. Nelly Jordánová a Vítek Štábl reprezentovali svůj kraj vskutku výborně a v silné celorepublikové konkurenci se neztratili.

První disciplínou byl sprint jednotlivců v okolí olomouckého rozária a běželo se za velmi horkého počasí. Vítek Štábl rozběhl závod skvěle a ještě na 9. kontrole vedl, potom ovšem přiběhl do části závodního prostoru, kde zůstaly postavené velkoplošné stany, které nebyly v mapě. Tady nečekanou situaci neustál a chyby ho odsunuly na celkové 11. místo. Poslední startující v kategorii mladších dívek byla Nelly, která svůj závod absolvovala na výbornou bez větších chyb a zaváhání a v cíli už ji Tašunka mohl komentovat jako vítězku závodu. Moc Gratulujeme!

U úterý byl na programu závod na krátké trati s centrem na hradě Helfštýn. Opět bylo horko a tratě náročné se závěrečným výběhem na kopec do hradu. Nelly (24.) se tentokrát závod vůbec nepodařil a ani Víťa (17.) nebyl se svým výsledkem úplně spokojený. Olomouckou výpravu podržela skvělým výsledkem v mladších dívkách Laura Luterová, která doběhla na výborném 4. místě.

Poslední disciplínou byly sprintové štafety, které s běžely ve čtvrtek v Olomouci na sídlišti v Neředíně. Nelly rozbíhala štafetu mladších žáků a předávala Vítkovi, třetí úsek běžel Oliver Lutera a finišovala Laura Luterová. Na začátku Nelly utekla vedoucí skupina, ale jinak všichni ve štafetě závod ustáli bez větších chyb, skvěle zaběhl Oliver (2. na úseku) a nakonec z toho bylo pěkné 6. místo.

Orienťáci Olomouckého kraje skvěle reprezentovali a přinesli spoustu cenných bodů do celkové soutěže krajů, kde se Olomoucký kraj umístil na 4. místě.

Foto: Tomáš Bubela