Lipica open 2022

Ve čtvrtek 10. března se ze Šumperka vydala KSU výprava 34 závodníku na tradiční závod Lipica open konaný ve Slovinsku.

Na ubytování jsme dojeli okolo 12 hodiny a všichni byli rádi, že si můžou odpočinout. Byl to také jediný den, který jsme spali na posteli v pokojích. V pátek, druhý den, jsme se vydali na první trénink – okruhy, konaný poblíž města Divača. Terén byl na první seznámení s mapou poměrně výživný. Poté proběhl nákup pršutu v Lokvi a výprava se přesunula k moři do města Izola, kde nás čekal sprint. Staré město propletené úzkými uličkami nás potrápilo, ale za odměnu následovala zmrzlina. Procházka městem cestou k autu a po cestě zpět ještě zastávka na vyvěrající řeku ze skály.

Třetí den, tedy v sobotu nás čekala klasická trať. Závod byl velice těžký a výživný. Elitní kategorie měla vzdálenost okolo 12km. Nechybělo ani škvíření sekané na shromaždišti. Cestou zpět jsme se zastavili ve skalní propasti ve které protékala řeka. Večer byla teranová kulturní produkce na počest narození Erika Turczera. Kytara – Ondrys, harmonika – Vovo, tanec – Luky, zpěv – všichni.

V neděli se konala krátká trať na stejném místě jako před 3 roky. Mapa byla těžká a po večeru a spaní na zemi byla část účastníků unavená. Po závodě jsme se rozdělili a každé auto jelo svůj individuální program. Naše auto, společně s posádkou Pantányho, jsme se vydali na výběh na kopec u města Cerknica, ovšem všichni kromě Dana, Ondry a Pantányho to po 500m otočili a šli na nejbližší zmrzlinu. Auto Rajma se vydalo přímo do Postojne, Zedovo a Vektorovo k Planině na vylitou řeku Unica. Večer jsme stihli tradiční večeři u Čuka.

Poslední den začal časným vstáváním a přesunutím dolů na recepci kvůli vyklizení místnosti. Následoval poslední závod a to lesní sprint. Ačkoli byl nejkratší, myslím, že mnohým dal také velice zabrat. Pak už se všichni sbalili a vyjeli na cestu domů.

Výsledky na podiu Lipica Open 2022:
Vyhlášení po 2. etapách:
🥇 Zuzana Růžičková (W10)
🥉 Jakub Jílek (M21A)

Etapa 1 – long:
🥈 Jakub Jílek (M21A)
🥉 Zuzana Růžičková (W10)
Etapa 2 – middle:
🥇 Zuzana Růžičková (W10)
Etapa 3 – sprint:
🥈 Aneta Vozdová (W21E)
🥉 Jonáš Müller (M21E)
🥉 Adam Štábl (M18)

Vyzdvihnout musíme výsledky Ančáka v dámské Elitě kde brala v silné konkurenci 6., 5. a 2. místo!

Kompletní výsledky

#kvssumperk#orienteering#czechorienteering#lipicaopen#2022#running#slovenia#orientacnibeh#spring#newseason#ksu#lipica#teran