Týden orienťáku pro Ukrajinu. Zapojte se!

I náš oddíl se zapojuje do akce Týden orienťáku pro Ukrajinu a v pátek uspořádáme závod / trénink pro orienťáky i veřejnost. Dobrovolným startovním příspěvkem může každý účastník přispět na speciální orienťácký účet pro Ukrajinu. Český svaz orientačních sportů na konci týdne vybrané peníze ze všech akcí zdvojnásobí a celou částku zašle na speciální účet Velvyslanectví Ukrajiny v Praze na okamžitou pomoc pro obranu Ukrajiny. 

Ïnformace k akci na stránkách ČSOS

Náš závod se uskuteční v Šumperku, v pátek 4. března před Vlastivědným muzeem. Přijít můžete kdykoli mezi 14. a 16 hodinou.

Všichni příchozí si budou moci zaběhnout buď:

1.) jednoduchou trať pro začátečníky a neorienťáky po parku Sady 1. máje

2.) těžší trať pro orienťáky

  • klasický městský sprint, ideální trénink na jarní sprintové závody
  • na čipy, výsledky budou zveřejněny na stránkách KSU

3.) foto orienťák – verze orienťáku, kde na kontrolách není žádné označení lampionem, ale běžec musí k místu přiřadit fotku daného místa, kterou má také na mapě, čímž si ověří, že je správně. Foto orienťák bude dostupný celý týden a můžete si ho tak vyzkoušet kdykoli. Stačí si mapu v PDF stáhnout do mobilu a vyrazit. Nic jiného není potřeba.

Trať má 13 kontrol, které můžete sbírat v libovolném pořadí, nebo postupně od jedničky po třináctku. Fotek z míst jednotlivých kontrol je na mapě 15, dvě tedy nepatří k žádné kontrole.

Budeme rádi, když se zúčastníte jakékoli verze této akce a budete ji všelijak sdílet po sociálních sítích. Přispět můžete samozřejmě i bez účasti.

Číslo účtu ČSOS pro podporu Ukrajiny: 214575416/0600