H.S.H Vysočina cup (12.-14. 7. 2019)

Jedním z prázdninových závodů, na který vyrazil větší počet členů KVS Šumperk byl H.S.H Vysočina cup, alias Botas.

Centrum se nacházelo u obce Svratouch a lesy v okolí byly typicky Vysočinské. Čekaly nás 3 závodní etapy a bohatý, sportovně – kulturní program, který tradičně na Botasu dosahuje vysoké kvality. V pátek po middlu se běžel krosový závod o pivenku, na kterou si brousil zuby Ondra. Trať byla ovšem postavená tak, že vyhrávaly spíše ostré lokty při startu, než běžecké kvality, takže se zde Ondra neměl možnost pořádně prosadit. Ale protože závodil v den svých dvacátých narozenin, pivenku stejně dostal. A spoustu dalších věcí. Večer kulturní program pokračoval ve Svratouchu na punkovém koncertě, kam se šlo několik kilometrů kukuřicí. Po cestě vznikl nový fenomén, takzvaný Šumperský dvojlok, který se rychle rozšířil mezi OB veřejnost.

Každý, kdo už na Botase byl tak ví, že sobota bývá nejnáročnější. Poctivá klasika, pivní štafety a večer diskotéka. Někteří proto využívají výhodného pozdního losu startu, spí do dvanácti a šetří síly na pivní. Náš tým – “Šumperský dvojlok” musel kvůli Pantányho indispozici doplnit Kobřík a ujal se toho velmi zodpovědně. Složení Vovo – Jonáš – Kobřík si brousilo zuby na postup do finále, ale bohužel si po druhém exáči Vovo trochu odplivl a pořadatel to vyhodnotil jako nedodržení pravidel. I tak ale chlapi bojovali do konce a Jonáš ukázal, že má letos skvělou formu. Kvůli deštivému počasí se velká část závodníků přesunula do párty stanů a těžiště večírku tak zůstalo v kempu, nikoli na diskotéce ve Svratouchu. Olďáci to uvítali a byli rádi, že nemusí zase několik kilometrů přes rozbahněné pole, mlaďáci jako Marv trochu mrčeli, že všichni ostatní mlaďáci odešli na disko. Poslední etapa rozhodovala o celkovém pořadí a i my měli několik želízek v ohni. Nakonec z toho byly 3 pódiová umístění.

H21A vyhrál Vovo a ukázal, že mu spojení sportu a kultury svědčí, stejně tak Tucimu, který se umístil 3., Jonáš (7.). V Elitě bojoval Dano (34.), Ondra (40.) a Pantány. V D21A Ančík (5.), Hanka (6.). V H40C urval 2. místo Likas.

Výsledky