Lyžařské soustředění na Švýcárně

Máme za sebou letošní první soustředění. Přes 40 členů pobývalo tři dny na Švýcárně.
Počasí nám vyšlo luxusně, obava z ledových plání se po oblevě a dalších mrazech nenaplnila a to i díky tomu, že vrbenští pořadatelé LOBu MČR na klasice přesunuli víkendové závody z Nové Vsi do okolí Pradědu. Tím pádem v širokém okolí byly poměrně slušně najeté stopy.

Na sobotním závodě jsme měli tři zástupce, v H21 byl Dano osmý a na druhý stupínek v H45 vystoupil Jarouš.
V neděli jsme rozšířili počet závodníků na osm a opět v kategorii H45 jsme brali zásluhou Jury stříbro. Druhý byl i Zdenál v TP, když jeho soupeř byl i 5.Alda a 7.Martina.
Pěknou premiéru v tomto odvětví zažil v H20 4.Ondrys. Statečně bojovali v H14 Luky s Paťou, kteří tuto trať také úspěšně zvládli.
Hlavní náplní však bylo najíždění kilometrů a v tom jsme za takových podmínek obstáli všichni.
A protože jsme měli chatu celou pro sebe, mohli jsme se také vyžít trochu kultůrně… .

Je první březen, včera byla ukončena registrace a sezóna v orientačním běhu může začít!!!
V našem sportu bylo zaregistrováno přes 10 000 závodníků. U nás se počet zastavil na počtu 118, přičemž dalších asi 10 lidí se nezaregistrovali. K nám přestoupili dva zkušení orienťáci, Jarouš a Honza. A odešla Leju do Budějic, i když si s námi ještě nějakou významnou akci užije.
Sezóna 2017 je nachystaná, má se uskutečnit 209 závodů v OB, včetně prázdninových vícedenních.
Menší změna je, že v klasifikačním řádu byl upraven výpočet B licencí v oblastech (v některých oblastech byl zisk B licence trošku jednodušší, někde zase byli přísnější). U nás se to nemění, ale zřejmě výpočet oblastních žebříčků bude přes ORIS. To asi ještě budou řešit Prováděcí pokyny HO, kdy opět bude zřejmě možnost započítat po zadání žádosti průměry (ty u nás byly zrušeny). A také bude stanoven počet počítaných závodů v souladu s Klasifikačním řádem sekce OB.
Náš první oblastní závod je nachystán na 25.3., ale už příští týden budeme řešit přihlášky na ČPŠ DH18_21 a také již příští týden jedeme na další soustředění do Slovinska.